2015-03-18

Ett tips om hur man slipper köpa så många rullar tråd

Här kommer ett litet tips om hur man gör för att slippa köpa 3-4 rullar (till sin overlock eller cover) av en trådfärg som man vet att man kanske inte kommer att använda så mycket av.

Spola upp tråden på undertrådsspolar som passar på just din hushållsmaskins "spolpinne", där du spolar upp tråd.OBS! När jag i filmen säger att en spole räcker till ca 8 meter overlocksöm, så menar jag alltså även övre och undre gripartråden, som är de som tar mest tråd.

En spole räcker alltså till långt mycket längre nåltrådsöm!

Imponerande, eller hur? :)

Vad jag har märkt har de flesta spolar lika stort hål, så de flesta spolar borde passa de flesta maskiner (men se citaten längst ner, för info från mina följare).

Spolarna behöver inte passa i maskinens spolhylsa, så du behöver alltså inte leta efter spolar som garanteras passa just din maskin - även om det så klart också är praktiskt.

Jag har valt de spolar som rymmer mest tråd istället :)

OBS! Glöm bara inte att anteckna vilken trådtyp och färg spolen har, tex "Gütermann 156", en favoritfärg för övrigt ;p

Jag har fört anteckningar så som ni kan se på bilden här :)

.. och trots att tråden på spolen räcker länge är det bra att slänga ett öga på spolarna med jämna mellanrum, det är otroligt irriterande när tråden tagit slut mitt i ett projekt..

Citat från följare

Birgit Landin sa "Jag har en Bob 'N Serge, i den kan jag lägga upp till 5 undertrådsspolar. Jag fäster den på en pinne på overlocken eller symaskinen, och den löper perfekt från den lilla asken."

Zarah Axgrim sa "Jag har tre olika sorters spolar o ingen har likastora hål! Bara så du vet" och "Jag sätter en pappersbit innanför de som har förstort hål så hålet fylls upp, då går det spola. De med för litet hål har jag som prydnad xD"

Åse Randi Lien Grøtting sa "Min Husqvarna Viking Opal 650 kan ikke spole alle typer spoler. Til nå har den bare villet spole på samme type spoler som fulgte med maskinen."

1 kommentar:

  1. Wautchi! Tänk att man inte kommit på detta Tack gör tipset.

    SvaraRadera