2015-03-17

Att bandkanta med en bandkantare


Jag visar först hur jag startar en kantbandssöm på min Singer Cover 14T970C. 

Detta sätt använder jag varje gång jag börjar sy, oavsett om det är kantband eller ej, just att jag håller i trådarna och drar lite försiktigt bakåt för att "hjälpa" matarna i början.

.. och här kommer en liten tut om hur jag kantbandar på min Singer:MEN, jag är nybörjare på detta, så jag har inte heller fått till det ordentligt.

Jag använde inställningarna:

Diff och pressfotstryck: Lägsta.
Stygnlängd: Högsta.
Trådspänningar: 6-7-8.

Förhoppningsvis kan mina inställningar och tips hjälpa andra nybörjare att i alla fall komma en bit på vägen, och ni som verkligen kan kantbanda plant och snyggt får jättegärna kommentera med tips, råd och inställningar som ni kör med som ger bättre resultat så uppdaterar jag detta blogginlägg så fort jag har möjlighet! :)


Ni får gärna fnissa åt att jag säger kantbandare och bandkantare, kantband och bandkant lite hur som helst i filmen, haha :)

Efter jag kantbandat klart mina bodys och byxor kom jag på en idé, som kan lösa problemet med ofrivilligt böjda raksträckor - då körde jag med diff på max och drog i tyget:Hoppas att något av detta har hjälpt i alla fall några av er :)

5 kommentarer:

 1. Va du är duktig! /Gabriela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, men jag har mycket kvar att lära! ;D

   Radera
 2. Har precis köpt min Coverstich och bandkantare. Håller med om att det är trångt när bandet skall ut ur kantaren. Var har du fått tag på plattan. Är mycket intresserad av en liknande platta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den följde med när jag köpte min maskin begagnad! Tror att den går att få tag på via de som säljer maskinerna. Visa min så de vet vad du pratar om :)

   Radera
 3. Tack för tipset. Dina demonstrationer har varit till stor hjälp😊😊

  SvaraRadera